Droby:

  • kuřecí srdce
  • kuřecí játra
  • kuřecí žaludky
  • kuřecí krky

Kuřecí i krůtí maso je lehké nejen k jídlu, ale i k přípravě. Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa. Je to sice maso velmi křehké, ale zároveň s minimem tuku, takže má tendenci k vysušení. Recepty z kuřecího masa patří k celosvětově nejoblíbenějším a nejčastěji vařeným pokrmům vůbec.

Chlazená drůbež:

  • kuře celé
  • kuřecí prsa
  • kuřecí čtvrtky
  • kuřecí křídla
  • kuřecí stehno
  • kuřecí „steheňák“ bez kosti
  • kuřecí roláda
  • kuřecí kostra – skelet
  • krůtí maso

Uzená masa:

  • uzená krůta
  • uzené kuře