Kuřecí maso
Droby:
- kuřecí srdce
- kuřecí játra
- kuřecí žaludky
- kuřecí krky
Kuřecí i krůtí maso je lehké nejen k jídlu, ale i k přípravě. Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa. Je to sice maso velmi křehké, ale zároveň s minimem tuku, takže má tendenci k vysušení. Recepty z kuřecího masa patří k celosvětově nejoblíbenějším a nejčastěji vařeným pokrmům vůbec.
Chlazená drůbež:
- kuře celé
- kuřecí prsa
- kuřecí čtvrtky
- kuřecí křídla
- kuřecí stehno
- kuřecí „steheňák“ bez kosti
- kuřecí roláda
- kuřecí kostra – skelet
- krůtí maso
Uzená masa:
- uzená krůta
- uzené kuře